Kan de kracht van een gasveer gewijzigd worden?

De meeste gasveren die wij leveren hebben een ventiel. Onder strikte voorwaarden is het mogelijk om geleverde gasveren bij ons in het magazijn om te vullen naar een andere kracht. De voorwaarden zijn als volgt:

  • De gasveren moeten bij ons gekocht zijn.
  • De productiedatum mag (uit veiligheidsoverwegingen) niet langer dan een jaar geleden zijn.
  • Het etiket moet zich nog op de gasveer bevinden.

De kosten ervoor zijn € 7,50 incl. BTW per gasveer + verzendkosten (bij minder dan 4 gasveren).
Indien u hier gebruik van wilt maken, kunt u een e-mail sturen naar [email protected] met de vermelding van ons bestelnummer en de kracht die u nodig heeft.
Zelf druk reduceren is eventueel ook mogelijk. Lees daarvoor deze FAQ.

Als u de gasveren net in huis heeft en u merkt dat de kracht niet klopt EN de gasveren zijn nog als nieuw, dan kunt u eventueel ook de gasveren retourneren en nieuwe bestellen. U leest hier meer hierover en hoe u een retouraanvraag kunt doen.

Hoe weet ik dat mijn gasveer een ventiel heeft?
Alle gasveren die via onze rekentool of configurator besteld zijn, hebben een ventiel. De meeste andere gasveren die via onze webshop gekocht zijn, hebben ook een ventiel. Enkele gasveren uit ons assortiment hebben een aangelast schroefoog en hebben dus geen ventiel. Het ventiel bevindt zich bij een gasdrukveer aan de kant van de cilinder en bij een gastrekveer aan de kant van de zuigerstang. Het ventiel bevindt zich in het holle schroefdraad.

Posted in: Retourneren