Configurator

Stel uw gasveer samen met onze gasveer configurator (bekijk een kort filmpje ). Een uitgebreidere uitleg over hoe u de configurator het beste kunt gebruiken vindt u onder de configurator. Ondertussen zijn er 87.637 bestellingen gedaan met onze configurator. Bij vragen voor of na uw bestelling, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via telefoon, mail of chat. Heeft u nog geen idee welke gasveer toe te passen voor uw toepassing? Ga dan naar onze rekentool.

Kies uw gasveer

Materiaal

Aanbouwdeel huis

Type gasveer

Aanbouwdeel stang

Uw browser kan dit plaatje helaas niet tekenen.

Kies de gewenste kracht en het gewenste aantal

Kracht

Aantal

Prijs incl. BTW en verzenden

Hoe werkt onze gasveer configurator?

1) Kies materiaal

Kies het materiaal van de gasveer. Standaard is de gasveer van staal. In het menu boven de gasveer kunt u andere materialen kiezen, zoals RVS 304 en RVS 316.

Een groot verschil tussen RVS 304 en RVS 316 zit in de samenstelling. De zwakte van RVS 304 is de gevoeligheid voor chloriden en zuren waardoor (plaatselijk) corrosievorming kan ontstaan. RVS 316 is door een andere samenstelling beter bestand tegen corrosie en milieu-invloeden (bijv. zout water). Om deze reden wordt RVS 316 vaak voor agressieve omgevingen gebruikt. Bovendien zijn de gasveren van RVS 316 hoogwaardiger. Deze gasveren hebben een vetkamer en een ingebouwde clean cap. Een vetkamer zorgt ervoor dat de afdichting van de gasveren altijd goed gesmeerd wordt, zodat het niet uitmaakt hoe de gasveren gepositioneerd zijn. Deze gasveren kunnen daardoor ook met de zuigerstang naar boven gemonteerd worden of helemaal horizontaal gepositioneerd zijn, zonder dat de afdichting uitdroogt en de gasveren gaan lekken. Een clean cap zorgt ervoor dat de zuigerstang schoon geschraapt wordt, zodat er geen viezigheid in het binnenwerk van de gasveren komt. Daardoor zijn de RVS 316 gasveren ook inzetbaar in vieze omgevingen.

2) Selecteer gasveer

Selecteer daarna een gasveer bij het middelste keuzeveld. Gasveren worden aangeduid met bijvoorbeeld 8-19-150. Dit staat voor een gasveer met een stangdiameter van 8mm, een huisdiameter van 19mm en een slag van 150mm. Let er op dat de totale lengte van de gasveer (de maat in mm) en de slag in de buurt komen van wat u zoekt.

3) Selecteer aanbouwdelen

Zodra u een gasveer heeft geselecteerd worden alle hierbij passende aanbouwdelen uit ons assortiment zichtbaar. Deze kunt u selecteren bij aanbouwdeel huis en aanbouwdeel stang. Klik op het 360 graden of 2D logootje om meer details van de gekozen producten te bekijken.

4) Controleer totale configuratie

Controleer in de figuur onder de invulvelden of de lengte van de totale configuratie overeenkomt met hetgeen u zoekt. U kunt de gasveer met de muis of uw vinger inschuiven om de maten en de progressie te zien bij een (deels) ingeschoven gasveer. Klopt de lengte niet, probeer die dan te bereiken door of de gasveer of de aanbouwdelen, of natuurlijk allebei te wijzigen. Is de kracht die u zoekt lager dan in het lijstje vermeld? Kies dan een gasveer met dezelfde slag en een kleinere stangdiameter. Is de kracht die u zoekt hoger? Kies dan een gasveer met een grotere stangdiameter.

5) Selecteer kracht en aantal

Is alles naar wens, selecteer dan een kracht en een aantal en u kunt verder gaan met bestellen. Volumekortingen vanaf 6 stuks worden direct vermeld nadat u het aantal heeft ingevuld.

6) Klik op winkelmandje