Gasveer voor een verkoopwagen

Van foodtrucks tot marktkramen: in Nederland en Belgiƫ rijden dagelijks duizenden verkoopwagens. Veel verkoopwagens hebben een klep met een dubbele functie. Wanneer een verkoopwagen niet wordt gebruikt, sluit de klep de wagen af. Staat u eenmaal op de markt of op een foodtruckfestival, dan fungeert de klep als afdakje. Tijdens een regenbui staan uw klanten droog.

De meeste verkoopwagens hebben vrij zware kleppen. Om een klep makkelijk open en dicht te klappen, adviseren wij om twee of meer gasveren te installeren met een veiligheidspijp. Een veiligheidspijp is een automatische mechanische vergrendeling, zodra de gasveer geopend is. Hiermee voorkomt u dat de klep plotseling naar beneden valt, mocht een gasveer het begeven.

Op de website van Gasveerwinkel.nl kunt u berekenen welke gasveren u nodig heeft. Ga daarvoor naar onze rekentool en kies de tweede gasveertoepassing (hoek dicht: -90 graden, hoek open: 0 graden). Nu hoeft u in principe alleen nog maar de lengte (mm) en breedte (mm) van het luik op te geven. Vergeet ook niet het gewicht in te vullen. Heeft u alle gegevens juist ingevuld? Klik op de oranje knop ‘Berekenen’ (bij stap 2) en er wordt berekend welke gasveren er nodig zijn. Als u inderdaad een veiligheidspijp wilt, kies u nu bij Type gasveer, een gasveer met zoveel mogelijk gelijke slag met veiligheidspijp.

verkoopwagen gasveer

Hierboven ziet u een voorbeeld van een simulatie, waarbij de klep 3 bij 1 meter is. Daarnaast weegt de klep 50 kilo. In dit geval is een gasveer van 10-23-350 met veiligheidspijp gebruikt.

Wilt u een kapotte gasveer op uw verkoopwagen vervangen? Ga dan naar onze configurator. Hier kunt u gemakkelijk een vervangende gasveer vinden, aan de hand van de afmetingen en kracht van de huidige gasveer.

Komt u er niet uit? Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar voor vragen.