Gasveer monteren? Zo installeert u gasveren!

Gaat u een gasveer monteren? Een gasveer afstellen, installeren of monteren is niet moeilijk, maar houd wel rekening met deze 6 punten.

Als u nog geen gasveer heeft, kunt u deze bestellen bij Gasveerwinkel.nl. U kunt een vervangende gasveer opzoeken of een nieuwe gasveer configureren of berekenen. Komt u hier niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice.

Een gasveer van Gasveerwinkel.nl kan tegen een stootje en is gemaakt van duurzame materialen. Toch komt het wel eens voor dat een gasveer verkeerd wordt belast. Dit gebeurt vaak tijdens de montage.

6 tips voor de montage van een gasveer

  • Monteer de gasveer zo, dat de zuigerstang het grootste gedeelte van de tijd naar beneden wijst. Zo blijft de afdichting gesmeerd en gaat de gasveer langer mee.
  • Wees voorzichtig met de stang (het chroomkleurige gedeelte van de gasveer). Als deze beschadigt gaat de afdichting snel kapot en loopt het gas uit de gasveer. De gasveer doet het dan niet meer.  Het is het beste om de stang ingepakt te laten of in te pakken tot na de montage.
  • Probeer de gasveer niet met de hand in te drukken om te testen of deze het doet. Hierbij loopt u de kans dat u de levensduur van de gasveer flink verkort omdat de stang verbuigt.
  • Als de gasveer net uit de verpakking komt is het regelmatig het geval dat de gasveer moeilijk in wil schuiven. Dit komt doordat de afdichting een beetje vastgeplakt zit aan de stang door de tijdsduur van de opslag. We raden u aan om de gasveer gewoon te monteren en even wat extra kracht te zetten om hier doorheen te komen. Hierna zal de gasveer een stuk soepeler gaan.
  • Zorg ervoor dat de gasveer alleen in lengterichting wordt belast. De gasveer mag niet in dwarsrichting belast worden. Als u aan één kant van de gasveer een kogelscharnier toepast, voorkomt u dit al voor een groot gedeelte. Doet u dit niet, zorg dan extra goed dat de gasveer goed uitgelijnd is.
  • Zorg ervoor dat de aanbouwdelen goed zijn vastgeschroefd. Als de aanbouwdelen niet goed uitkomen voor bevestiging, draai dan door zodat de stang in het huis roteert. Draai niet terug, want dan “ligt het aanbouwdeel niet aan” bij de stang of het huis en bestaat de kans dat de schroefdraad zal afbreken. Dus:

Andere vraag over montage?

Heeft u nog een andere vraag over het monteren van gasveren? Wilt u weten of de klep van uw toepassing gemakkelijk omhoog gaat? Onze klantenservice helpt u graag. De medewerkers hebben veel ervaring met het installeren en afstellen van gasdrukveren. Neem contact met ons op.